language

Upišite traženi pojam

Naravni odrezak s mladom mrkvom i špinatom

Sastojci za 4 osobe:

600 g                           tankih telećih odrezaka
60 g                             glatkog brašna
30 g                             maslaca
2 žlice                         suncokretovog ulja
3 režnja                       češnjaka
100 ml                         suhog bijelog vina
150 ml                         mesnog temeljca
1 žlica                         svježe sjeckanog peršina
1 žlica                         soka od limuna

za prilog:

40 g                             maslaca
1 žlica                          suncokretovog ulja
½ glavice                    luka
400 g                           mlade mrkve
100 g                           svježeg špinata

osim toga:

sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema:

prilog:

Ogulite, operite i narežite mrkvu.

U tavu dodajte maslac i suncokretovo ulje. Dodajte nasjeckani luk i mrkvu, začinite solju, pa sve zajedno pirjajte na srednje jakoj vatri dok sastojci malo ne omekšaju.

Zatim dodajte svježi špinat i povremeno okrećite dok špinat ne uvene. Zatim povrću dodajte narezani češnjak i nasjeckani peršin, promiješajte i, čim češnjak počne mirisati, maknite povrće s vatre.

glavno jelo:

Teleće odreske lagano istucite batom za meso, začinite solju i uvaljajte u glatko brašno. U tavu stavite maslac i suncokretovo ulje, te teleće odreske pržite otprilike 2 minute sa svake strane.

Zatim dodajte narezani češnjak i čim počne mirisati, dodajte suho bijelo vino i pričekajte da vino napola ispari. Zatim sastojke pospite nasjeckanim peršinom, ulijte mesni temeljac, sok od pola limuna, začinite svježe mljevenim paprom i pirjajte još 2-3 minute.

Serviranje:

Rasporedite povrće po tanjurima, na to stavite odreske, sve prelijte umakom i ukrasite tanjure.