Grah s repom i mesnim kobasicama
Sastojci za 6 osoba:
1 glavica luka
4 režnja češnjaka
3 lista lovora
2 l povrtnog temeljca
400 g mesnih kobasica
300 g kisele repe
500 g smeđeg graha iz konzerve
50 g svinjske masti
sol
Priprema:
Mesne kobasice lagano probodite vilicom kako ne bi pukle tijekom kuhanja.
U lonac stavite svinjsku mast (ili suncokretovo ulje), dodajte nasjeckani luk, lagano solite i kuhajte na pari dok ne omekša.
Zatim dodajte protisnuti češnjak i čim počne mirisati dodajte ocijeđenu repu i promiješajte.
Zatim dodajte ocijeđeni grah iz konzerve, lovorov list i mesne kobasice i ulijte dovoljno povrtnog temeljca dok sastojci ne budu pokriveni.
Sve zajedno kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
Serviranje:
Varivo rasporedite u duboke tanjure, mesne kobasice narežite na kolutiće i rasporedite po tanjurima.