language

Upišite traženi pojam

Ana kuha, Zagreb voli

Ana Ugarković, poznata hrvatska chefica, vraća se na zagrebačku kulinarsku scenu s novim video serijalom Ana kuha, Zagreb voli, nastalim u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

U toploj i šarmantnoj atmosferi, Ana kroz niz kratkih recepata otkriva jednostavna, sezonska jela inspirirana godišnjim dobima, tržnicama, zagrebačkim kvartovima i ljudima.

EPIZODA 1 - USKRS
Prva epizoda donosi dašak proljeća na tanjuru – posvećena je uskršnjim blagdanima i sezonskim namirnicama koje obilježavaju ovo godišnje doba.


Omlet od medvjeđeg luka, divljih šparoga i kozjeg sira

1 vezica svježih divljih šparoga
1 vezica svježeg medvjeđeg luka
12 jaja
ekstra djevičansko maslinovo ulje
250 g svježeg kozjeg sira
Naribana korica limuna
Sol i svježe mljeveni papar

Zagrijte pećnicu na 200 °C
Šparoge blanširajte kratko, u slanoj kipućoj vodi, tek toliko da postanu zelene.
Ocijedite ih i ohladite u ledenoj vodi i narežite na manje komade, od oko 2 cm.
Izmiksajte medvjeđi luk s dva jaja u pire, zatim pomiješajte sa šparogama, ostatkom
jaja, kozjim sirom i koricom od limuna. Posolite i popaprite. Ulijte u tavu sa zagrijanim
maslinovim uljem i pustite da se omlet stisne s donje strane. Premjestite tavu u
pećnicu i pecite oko 6 minuta, dok se ne stisne i s gornje strane.
Preokrenite omlet iz tave na tanjur, narežite i poslužite.